KURUMA KABUL, TEDAVİ VE SEVK ZİNCİRİ
Ceza infaz kurumumuza ilk kez alınan hükümlü ve tutukluların hekim-hasta mahremiyetine uygun olarak, ilk kabul muayeneleri yapılmaktadır. Bu muayeneden elde edilen sonuçlar, ceza infaz kurumunda kaldığı süre boyunca gerekli tıbbı müdahale ve tedavilerinin yapılabilmesi amacıyla revirde bulunan şahsi sağlık dosyasına kaydedilmektedir. (5275 sayılı Kanunun 21. maddesi)
Ceza infaz kurumumuzda sağlık sorunu olan hükümlü ve tutukluların ilk muayene ve tedavi hizmetleri kurum revirinde verilmektedir.
Kurum hekimi, aile hekimi veya diş hekiminin uygun gördüğü durumlarda, ileri tetkik, tedavi ve iyileştirme için, sağlık ocağı, devlet hastanelerine ve daha ileri sağlık hizmeti gerekenler ise üniversite hastanelerine sevk edilmektedir.
Acil durumlarda derhal 112 Acil Servis'e haber verilerek gerekli tıbbi müdahalede bulunulmakta ve gerek görülmesi halinde ambulansla hastaneye sevk sağlanmaktadır.
Kurum tarafından hastanelere sevk edilmesi gereken hükümlü ve tutuklular jandarmaya bildirilmekte, Jandarma Teşkilatı Görev ve Yetkileri Yönetmeliği'nin 76 ve 77. maddeleri kapsamında jandarma koruma birlik komutanlığınca istenilen gün ve saatte hizmete uygun olarak sevkler yapılmaktadır.
İlimizdeki devlet veya üniversite hastanelerinde tedavisinin mümkün olmadığı hallerde tedavisinin yapılabileceği daha kapsamlı hastanelerin buluduğu illere sevk edilerek tedavileri yaptırılmaktadır.
ENGELLİ HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR
Rehabilitasyon Merkezlerinde ihtiyaç duyan hasta veya engelli hükümlü-tutuklulara, sırt ya da ayak bölgesi yükselebilen manuel ya da elektrik kumandalı yataklar verilmektedir. Yine doktor raporu ile belgelenmesi koşuluyla; engelli veya hasta hükümlü-tutukluların sağlıkla ilgili malzemeleri (elektrik kumandalı yatak ve ortez-protez gibi.) ödeneği ilgili kuruma tahsis edilmekte ve alımı kurum tarafından gerçekleştirilmektedir.
Son yıllarda yapılan ceza infaz kurumlarında; engellilerin kurum içerisindeki mağduriyetlerinin giderilmesi için engelli mahkûm girişinin ceza infaz kurumu ana girişindeki boy turnikelerinin bulunduğu yerdeki göz biyometrisine bağlı 120 cm. genişlikte bir kapı açılarak bu kapıdan özürlü ziyaretçi ve sedye giriş çıkışı gerçekleştirilmektedir. Ayrıca engelli mahkum koğuşu yapılarak mahal içindeki tuvalet ve duşlar tekerlekli sandalye kullanımına uygun hale getirilmiştir. Ziyaretçi görüşme mahalli ile mahkum koridorlarındaki kapılar da 120 cm. genişlikte yapılarak engellilerin mağduriyetleri giderilmiştir.
Kurum binaları önünde bedensel engelliler için rampalar yapılmakta olup, kurum içerisinde de katlar arasında ulaşımı sağlamak amacı ile asansörler kurulmaktadır.
Karabük T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Karabük OSB Üstü 78010 Zopran Köyü Merkez/KARABÜK
(0370) 447 6446 - - (0370) 447 6448 - - (0506) 600 6178 BELGEÇ: (0370) 447 6453
AÇIK CEZAEVİ: (0370) 447 6450 - AÇIK CEZAEVİ BELGEÇ: (0370) 447 6449
karabuk.ttkacikadalet.gov.tr